kun soppamies sitä vaatii !

olen oikeastaan alla kaiken arvioinnin. nimittäin, jäivätpä tehtävät rästiin ja edelleen on esseekin jotenkin rakennettava, ei vieläkään koossa. :o penteleen koulu joka haittaa kallisarvoista vapaa-aikaa !

mieheni lähti pyörätallille töihin eli ansaitsemaan rahaa, kohtalonani oli jäädä kotiin ja "lukea" tenttiin. juu-juu, olenhan toki lukenut...krhm, ainakin melkein. makoilin sängyssä ihastuttavan pitkään, suorastaan jopa iltapäivän puolelle. sen jälkeen iski nälkä, ja havaitsin, että talossa ei ole tasan mitään syötävää, paitsi pari hassua ruotsalaista mantelipiparkakkua, jotka eivät kyenneet tekemään nälälleni yhtään mitään. kaivoin siis esiin sämpylätaikinaohjeen ja ruttasin sellaisen kasaan. jätin taikinan nousemaan ja menin koiran kanssa ulos. silloin oli vielä valoisaa, aurinko paistoi. ilma oli mukavan kirpeä, hengitys huurusi ympärillämme. vein koiran koivikkoon missä se sai juosta vapaana. meitä häiritsi vain pari junaa, koska koivikko sattuu sijaitsemaan vanhan kivääritehtaan ratapihan ja varsinaisen rautatien välissä, ja molemmilla sattui kulkemaan juna. mutta Pepessä on tapahtunut jotain edistystä ! se juoksenteli suoraan luokseni silkasta kutsusta ! koirastani ei siis tullut junan alle jäänyttä märkää raatoa.

tultuamme pois pyöräytin sämpylät nousemaan ja pistin uunin lämpiämään. ja ihan kivoja sämpylöitä niistä tulikin, puhtaaseen nälkään vedin niitä jo kolme kappaletta kitaan. jotta voisitte melkein haistaa ja maistaa höyryävän sämpylän tuoksun, jaan ohjeen kanssanne:

5 dl maitoa

2 raastettua porkkanaa (3 olis ollut parempi, mutta jääkaapista löytyi vain kaks nahistunutta kasvista)

2 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

2 dl kaurahiutaleita

5 dl 3 viljan sämpyläjauhoja

5 dl vehnäjauhoja

100g voita (tai 1 dl öljyä)

raasta porkkanat maitoon, lämmitä sose 42-asteiseksi.

sekoita joukkoon suola, hiiva + osa jauhoista. alusta. lisää sekaan rasva.

lisää loput jauhot. anna nousta n. 30 min.

pyöräytä taikinasta n. 20-25 kpl sämpylöitä. anna kohota hetki liinan alla.

paista 225-asteisessa uunissa n. 10 min. (voitele munalla tai maidolla)

syö ja nauti !!!

 

näin, olette joutuneet todistamaan sen, että minut on ahdettu nyrkin ja hellan väliin. :( tai siis.. kun nälkä iskee, humanistinkin on pakko ottaa jauhopussi käteen. voi riivattua. meen lukemaan tenttiin.