Eilen katselin jääkiekkoa (tosin nukuin kaksi erää mutta näin minä silti ekan erän ja jatkoeränkin jopa!) ja tuli mieleeni yksi seikka.
Poika huutaa. Se on huutanut tänään heräämisestään lähtien. Ainakin kehittyy keuhkot! Huomenna on neuvola. 8.5. piipahdettiin neuvolassa ja poika oli siihen mennessä kerännyt jo painoa lisää 2,1 kiloa. Heh heh.
Mutta niin siis siihen seikkaan joka tuli mieleeni lätkää katsoessa. Ottelussahan oli sellaiset tyypit kuin Rick Nash ja Ilja Kovalchuk.
Eka ja toka erä olivat Kanadan hallinnassa. Nash oli pelannut mahtavan turnauksen ja tiedettiinkin jo että hänet tullaan palkitsemaan eräänä turnauksen parhaista pelaajista. Ilja Kovalchukin kisat olivat menneet penkin alle, ei yhtään tehtyä maalia ennen loppuottelua. Kaiken lisäksi hän otti jäähyjä ja kaikki katsoivat häntä karsaasti, koska hän ei ollut onnistunut. Venäjä oli hätää kärsimässä. Ennen viimeistä erää tilanne oli Kanadalle 4-2 ja kaikki varmaankin odottivat Kanadan voittavan maailmanmestaruuden, kotiyleisö mukaanlukien.
Vaan yksi eräpä voi kaiken muuttaa.
Kukapa muu ampui tasoituksen, kuin Ilja Kovalchuk.
Kukapa muu joutui jatkoerässä jäähypenkille, kuin Rick Nash.
Ja kukapa muu ampui kultaisen maalin jatkoerässä Nashin jäähyn aikana, kuin Ilja Kovalchuk!

Näin niitä syntyy, "sankareita". Ja antisankareita. Mieleen tulee Janne Niinimaa joka soheloi kiekon omaan maaliin joissain viime vuosituhannen lopun arvokisoissa. Ja Ville Peltosen hattutemppu vuoden 1995 "kultaisissa" MM-kisoissa. Asioita, jotka muistetaan.

Kuitenkaan jääkiekko ei ole mikään elämän ja kuoleman kysymys. Silkkaa viihdettä! Tärkeämmät asiat ajavat yli, kuten elämä. Ja lapsenhoito. Vaipanvaihto. Yösyötöt. Puklaava pieni oksennuksentuoksuinen poikanen, joka sai lauantaina nimen Toni Eemeli.

Mitäpä väliä näillä sankareilla ja antisankareilla, kun kaikkihan me ollaan loppujen lopuksi
arjen sankareita!

Kisojahan tulee aina uusia, joka vuosi.  Ehkä taas ensi vuonna ruotsalaiset laulelee napatanssia tanssien
Den glider in i mål igen..!
...ja suomalaiset häviää. Se olisi tasapuolista.

Näitä hetkiä ei kuitenkaan tule uusia:
1570998.jpg

Nii-in.

ps. Tekstiä ei ole kirjoitettu missään pilvipöhnässä vaan ihan puhtaasti univajeella. :)