Niinpä niin, lienenkö tullut vanhaksi vai mitä, mutta kirjoittamiset ovat vähän jääneet..

Eipä silleen, elämässä aina tuppaa välillä tapahtumaan pienoisia muutoksia, ja mikäs siinä kun omakin paikalleen jämähtänyt elämäni on saanut hienoisen tuuppauksen eteenpäin. Vai pitäisiköhän puhua isosta tuuppauksesta, tuntuu nimittäin siltä kuin olisin lentänyt turvalleni.

Tämä "syyspuoli" on alkanut mukavasti viinimarjojen keruulla. Ilmeisesti kymmenisen ämpäriä olen kohta jo kerännyt, ja alkusatoa vasta otetaan talteen. Ensimmäisenä oli pari ämpäriä valkoherukkaa, sitten pieni määrä viherherukoita ja sen jälkeen onkin vuorossa syksyn suurin urakka, mustaherukoiden keruu. Kaikki meiltä liikenevät mustaherukat onkin jo myyty eteenpäin ja luultavasti jälkipuolella löytyy niitäkin kyselijöitä, joille sitten myydään kuuluisaa "eioota".

Seikkailin viime viikolla Ruotsin puolella Borlängessä. Jaa, mitäköhän tein siellä ? Toden totta, olin katsomassa autoja. Sellaisia menneillä vuosikymmenillä valmistettuja rättisitikoita. En muunlaisia hevosvoimia.. Matkanpäällä näkyi kyllä hevosia ja niitä olisi tehnyt mieli mennä paijaamaan. Oli myös välillä pikkuisen ikävä Pepeä, joka jäi tänne koto-Suomeen ja Reisjärvelle. Sainkin kuulla jälkeenpäin, että Pepeä ei kuulemma enää vanhempieni luona hoideta. :o Että täytynee jatkossa etsiä hänelle jokin toinen hoitopaikka. Kovin kauan ei enää ole edes koulun alkuun. Pitäisi löytää taas kursseja ja kaivaa motivaatiota niiden käymiseen. Tämän kuun lopussa olisikin jo tentti - psykologiaa, Persoonallisuuspsykologia I. Sen jälkeen olen käynyt koko psykan appron ! Jumpe. Olen saanut jotain aikaan. Kesän aikana on tullut seikkailtua myös Vähäkyrössä, Kajaanissa, Särkänniemessä ja Hankasalmella. Ja tapahtumia on ollut ihan riittämiin. Kerta kaikkiaan epätylsää !

Marjojen kerääminen on mukava vaihtoehto lukemiselle. Siinä lepäävät sekä mieli että silmät (ellei satu keräämään silmiinsä ötököitä). Tänään suunnittelin alkavani uusiksi Grimmin veljeksiksi, keksin nimittäin niin mukavia satuja tuossa mustaherukkapellolla. Ilmeisesti aivoni kärsivät aika pahoin nestehukasta. Lämpötila oli lähempänä 25 astetta ja siellä kun sitä seisoskeli muutamia tunteja, niin..

Ehkä pitää kertoa se satu joskus toiste. Nyt nimittäin ajattelin mennä takapihalle ja pistää nuotioon tulet. Jossain vaiheessa pitää keittää mehua ja käydä taittelemassa saunavasta. Heippahei.

Tän kesän valokuvaussato on sattuneesta syystä aika laiha.. Reisjärven paikallisista on kuvia, plus Jyväskylän näyttelystä 13.6. Syytän tapahtuneesta erästä miestä. Valitettavasti vaan en kykene edes katumaan tapahtunutta. :(