Uuh, olen syönyt liikaa kinkkua, suklaata ja sipsejä. Miksi ihmeessä sipsejä, eiväthän ne ole jouluruokaa ? Ahdettua on tullut niin torttuja, pullaa kuin pipareitakin - ja samaan aikaan jossain Zimbabwessa kuollaan koleraan ja nälkään !

Miksen silti söisi, muutenhan tuo kaikki menisi hukkaan. Tässä maassa törsätään niin paljon, etten yhtään ihmettele, minne maailman luonnonvarat katoavat.

"Me länsimaiset" popsitaan ne huoletta poskeemme, ja ne mitä tursuaa poskista ulos, syötämme mielellään sioille. Tai sitten emme niillekään, koska eläinaktivistit kieltävät. Pois ne on siis heitettävä.

Jouluturtumus päättyy huomenna, kun matkaamme täältä turvallisesta pohjoisesta kehdosta takaisin vaaralliseen kotikaupunkiimme, puukkojunkkareitten ja paloautojen sekaan. Tiesittehän, että puukkojunkkarit ovat muuttaneet Pohjanmaalta Laukaalle ?

Joulusäät ovat sentään antaneet aihetta riemuun. Näitä kauniita, valkoisia hankia tulen kaupungissa ikävöimään. Ja ehkä hieman tätä rauhaakin - eipä koko ajan tarvitse olla ihmettelemässä, minne paloautot ja ambulanssit ovat matkalla tai missä on taas kolaroitu. Siellä saa koiran kanssa vältellä lasinsirpaleita tienvarressa ja nähdä, kuinka ihmiset mielellään roskaavat tienvarsia, kun saavat jätteensä sillä tavoin lumen alle piiloon.

Hävetköön ihmiskunta ! Edes kerran vuodessa.

Sitten läheisempiin "uutisiin". Toni täyttää 9kk maanantaina. Hän on jo ottanut ensimmäiset askeleensa ilman tukea. Joka päivä hän oppii uusia asioita. Uskomatonta, miten nopeasti ihmislapsi oppiikin! Hän seuraa muiden toimia ja sen jälkeen menee yrittämään itse! Niin uuninluukkua, pyykkikoneen päälle laittamista kuin jääkaapin oven avaamistakin! Ja kyllä, hän osaa jo varsin hyvin pitää puolensa. Jo 9 kuukauden ikäisenä siis.

Pitäis varmaan muuttaa maalle. Sanoista tekoihin ? Kyllä - ehkä siinä vaiheessa, kun kohdalle osuu se lottovoitto. Omat finanssinäkymät kun ovat varsin, krhm, suppeat. Kuin auringonlasku metsän varjossa.

Joka tapauksessa Onnellista Uutta Vuotta 2009 kaikille ! Olkoon tämä se vuosi, kun kaikista hulluista ideoista tulee totta! Tehkäämme mitättömäksi vanha kulunut sanonta "Tämän hullummaksi maailma ei enää tule." KÄYNNISTETÄÄN UUSI, ILOINEN VALLANKUMOUS!

Ja lopuksi, malja ja kärähtänyt, vaisu ilotulite vuodelle 2008. Olitpa yksi rapiseva sivu vuosikirjassa, jota kukaan ei tahdo lukea.