aloitin otsikon ensin kirjaimella 'k'. kone tarjosi otsikoksi "kaasutin ruiskuksi 2-sylinteriseen bokserikoneeseen"... jaha, jaha. !! nyt tiedän sitten mitä mies tekee ollessaan koneellani. sillä penteleellä ei ole enää omaa konetta kun meni hajottamaan sen. olen sitten täysin hänen armoillaan koska hän on öö, aika usein tässä. useammin kuin minä.

toissayönä luin sartren "Inhon". pidin siitä jollain kummalla tavalla. luultavasti en sisällön vaan itse tekstin vuoksi, koska se oli niin mukavan selkeää. jos sartre olisi ollut vähänkin enemmän kafkamainen, olisin puukottanut hänet. tosin hän taitaa olla jo kuollut. ehkä ? en minä tiedä. ranskalaisen kirjallisuuden praktikum meni sitten eilen loppumaan, harmi. se oli mukava kurssi. keskustelukurssi jolla istuin hiljaa. no, kirjoitinhan minä pari esseetä. en vain saa sanoja suustani kun ryhmässämme oli pari liian viisasta miestä. olisin vain paljastanut tyhmyyteni ! olisin tarvinnut toisentasoisen ryhmän. niin, sitä mieltä olen. toisaalta sain kurssista varmasti enemmän irti kuuntelemalla viisaitten puhetta kuin jos olisin puhunut tyhmiä kaltaisteni kanssa. näin se varmaan oli. ja itsepetos on yhtä juhlaa.

kaikki joululahjat ostettu, ihmeellinen tilanne. eipä ole rahaa enää tuhlattavaksi. koiran rokotus nieli 47 euroa ja annoin juuri viimeiset rahani miehelle joka tarvitsi ne BENSAAN. ei ole ajat enää entisensä. kortilla olisi vähän rahaa ja ne aion tuhlata kohta. ostan nimittäin bussiliput Vammalaan, menen tapaamaan tätiäni. hän muutti jo runsas vuosi sitten omaan kotiin, enkä ole vieläkään käynyt tupareissa. nyt on mentävä. toinen asia mitä ostan, on ruoka. leipää tarvitsemme. ja maitoa. itselleni ostin joululahjaksi kakkuvuoan. :) ajattelin kokeilla, osaanko tehdä kuivakakkuja. on tehnyt mieli jo monta vuotta, mutta en ole omistanut kakkuvuokaa. nytpä on sellainen, joten kaakun voisi hyvinkin väkertää. kunhan tästä jaksan nousta, vääntäydyn kauppaan ja ostan voita ja sokeria ja kananmunia.

harmittaa vähän kun ei ole tullut käytyä raveissa viime aikoina. no niin, elämä on valintoja ja silleen ja raveissa kylmä enkä oikein jaksa enää seistä paikoillani montaa tuntia (huomatkaa ikuinen kaksoispartitiivi sanassa monta/a!). jos ensi keväänä sitten. lumetkin suli pois ja tuli pimeä, ikävä, alakuloinen ilma. viime viikonloppu oli kuitenkin hauska, pikkusiskoni oli kylässä. tuhlasimme kunnolla joululahjoihin. Marika vei kotiin laatikollisen+pussillisen joululahjoja. ihmettelen anteliaisuuttani ! ajatella mitä kaikkea olisin voinut ostaa ITSELLENI niillä rahoilla. tosiasia taitaa olla etten osaa ostaa mitään itselleni. paitsi kakkuvuoan. Viiville ostin luita. :)

eilen oli tenttikin. kolme kunnon esseekysymystä, meinasin saada jännetuppitulehduksen jo vastatessani ensimmäiseen. aihepiiri, taide+sarjakuva+kirjallisuus, oli hieman vieras, enkä tiennyt miten olisin sitä lähestynyt. toinen kyssäri oli pohdintatehtävä ja kolmas sarjakuva-analyysi, tentti oli oikeastaan tosi mukava. mutta kaksi tuntia oli aivan liian vähän vastausaikaa, oli ihan liian kiire. tasan kerran on vastaavasti loppunut aika kesken ja se oli silloin, kun analysoin liian tarkkaan camus'n Ruttoa. silloin ei jäänyt kuin vaatimattomat 25 minuuttia aikaa vastata Schopenhauer-kysymykseen, joka sitten menikin päin koivuja. mutta elämä on. ja taidekin on rajallista. kaikki on täynnä epätäydellisyystekijöitä. etsittekö vielä eheitä hetkiä ? kuten Anny. etsikää, etsikää...ei kai voi löytää, ellei etsi. olenpa niin onnellinen ettei sieluani jäydä kaiken aikaa samanlainen ahdistus kuin sartrella. antoine roquentin-parka, olisinpa saanut lyödä häntä halolla päähän.

vain auttaakseni, tietenkin.