Hei, minäpä en ole pitkään aikaan mitään kirjoittanutkaan tänne. Päivät vaan vierii, täynnä touhua ja vauhtia Tonin kanssa. Tosin välillä on vähän hiljaisempaakin, mikä on oikeastaan ihan hyvä. Kohta noita touhutoopeja on kaksin kappalein ja sitten en varmaan kerkee päivittää blogia kuin kerran kymmeneen vuoteen...mikä on ehkä kans hyvä ;)

Laskettuun aikaan on siis enää viikko ja päivä, joten kyllähän tässä h-hetki jo lähenee. Kun ajatellaan et Tonikin ponkaisi maailmaan neljä päivää ennen laskettua. Hyvin on tämä masuasukki  malttanut tuolla vatsassa pysyä, hän on ollut (Toniin verrattuna) ihan hitsin hiljainen (ehkä hänestä tulee myös rauhallisempi persoonallisuus!!), vasta ihan viime viikkoina hän on alkanut jopa potkiakin tuolla ja pitää meteliä itsestään. Varmaan, kun tila loppuu. Ja multa tuntuu loppuvan keuhkot kun muksu painaa kylkiluita.

Kiloja en ole tässäkään raskaudessa saanut kokoon kuin vaivaiset 9. Viimeisin vaa'annäyttämä oli 58,4kg kun lähtöpainoa oli huikeat 49,5kg. Eikä siis odotella isoa muksua, ehkä korkeintaan sellaista kolmekiloista. Saisi se nyt vähän Tonia isompi olla!!!

Mitäs muuta tänne...niin tosiaan, olen nauttinut täysillä isommasta asunnosta. Ja tiskikoneesta. Pakastinkin on tätä menoa lähes täynnä, äippäni antoi kotoa marjoja ison kassillisen ja itse olen leiponut sämpylöitä, pullaa, kakkuja ja muffineja ja tehtaanmyymälästä hamstrataan aina isompi erä leipää pakkaseen. Voisi ehkä käydä tekemässä vastaavan hankinnan vielä ennen vauvan syntymää, ettei leipä sitten ainakaan loppuisi kesken. 

Talvi saapui eilen, se alkoi pienellä lumen tihuutuksella, joka sitten iltaa kohden sakeni ja nyt olemme saaneet pihalle kunnon hangen. Kaksi duracellpupumaista naapurin kakaraa parhaillaan pihalla rakentaa lumilinnaa, mieheni taas aikoi viedä koiran ulos niin lapset saavat keltaista lunta. Veikkaan että Tonikin nautiskelee talvesta, lasten mielestä kun tuo lumi on niin mukavaa ja jännää. Jotenkin olen itse niin tylsä etten osaa ilahtua kenkien kastumisesta ja kylmästä hyhmelöstä joka vie näkyvyyden silmälaseista.

Olen viime aikoina lukenut taas enemmän kirjoja, mikä on mukava asia. Suurin osa on kyllä ihan täyttä hömppää, sitä on mukava lukea. Maeve Binchyn Unelmien kaikuja, Diane Setterfieldin Kolmastoista kertomus, Joanne Harrisin Herrasmiehiä ja huijareita, Michael Cunninghamin Säkenöivät päivät...(oikeasti, Setterfieldin kirja oli tosi hyvä!)...yritin lukea H.P. Lovecraftiakin, mutta, ei se tuntunut miltään kun on lukenut Sitä Ainoaa Oikeaa vastaavantyyppistä kauhukirjailijaa E.A. Poeta, joten heitin Lovecraft-paran valitettavasti kirjastoon lukematta kirjaa loppuun. Luin minä loppuun jonkun Sartrenkin, joka oli ollut kesken jo vuoden. Nyt olisi vuorossa Nabokovin Lolita, Jean Genet'n Varkaan päiväkirja ja Peter Hedgesin Rakkain terveisin Äiti.

Oletteko jo tehneet kauheasti jouluhankintoja? Mä lähinnä mietin, mitä ostan Tonille joululahjaksi. Rahaa ei taas ole hirveästi käytettävissä, koiran rokottaminenkin kun kuuluu tämän joulukuun menoihin (eikä koiran rokottaminen ole ollenkaan halpaa "lystiä").  Mutta jospa jotain pientä - eihän hyvän lahjan tarvitse olla iso ja kallis.

Ankan lisäksi minä koukutuin kestovaippojen ompelemiseen, meidän pikkujuniorin vaippakaapissa on noin 50 meikäläisen tekelettä ja vielä ainakin muutaman koetan saada aikaiseksi, ennen kuin se veijari syntyy. (Tai ei sitä vielä tiedä, ehdinkö!)

Nyt mummilaan, siellä on kuulemma tarjolla SISÄFILETTÄ JA POTTUMUUSIA!! <3